duminică, 24 mai 2009

Unelte de colorare / retusare

- Instrumentul pensula de remediere (Healing Brush tool) coloreaza cu un esantion sau cu un model pentru a repara imperfectiunile dintr-o imagine.Instrumentul pensula de remediere pentru pete (Spot Healing Brush tool) inlatura rapid petele si imperfectiunile din fotografiile cu fundal uniform.Instrumentul "ochi rosii" (Red eye tool) inlatura printr-un singur click efectul de ochi rosii din fotografiile realizate cu blitz.Instrumentul de peticire (Path Tool) repara inperfectiunile de pe o suprafata selectat a unei imagini, folosind un esantion sau un model.Instrumentul de inlocuire a culorii (Color Replacement tool) subsitutie o culoare cu alta.Instrumentul pensula (Brush tool) picteaza urme similare tuselor unei pensule.






- Instrumentul creion (Pencil tool) lasa urme bine conturate.







- Instrumentul stampila de clonare (Clone Stamp tool) coloreaza cu un esantion dintr-o imagine.Instrumentul stampila model (Pattern Stamp tool) coloreaza cu o parte a imaginii luata ca model.








- Instrumentul History Brush (The History Brush tool) coloreaza o copie a starii sau instantaneului selectat in fereastra de imagine curenta.








- Instrumentul Art History (Art History Brush tool) coloreaza tuse stilizate, care simuleaza aspectul diferitelor stiluri de colorare, folosind o stare sau un instantaneu selectat.









- Instrumentul radiera (Eraser tool) sterge pixeli si readuce parti ale unei imagini la o stare salvata in prealabil.Instrumentul radiera magica (Magic Eraser tool) sterge suprafete colorate compact, facandu-le transparente printr-un singur click.







- Instrumentul galeata (Paint bucket tool) umple cu culoarea prim-planuui suprafete culorate asemanator.






- Instrumentele text (Type tool) creeaza caractere cu un anumit font pe o imagine.Instrumentele stilou (Pen tool) deseneaza cai cu margini libere.Instrumentul forma (custom shape tool) realizeaza forme particularizate selectate dintr-o lista de forme particularizate.Instrumentul pipeta (Eyedropper tool) ia probe de culoare dintr-o imagine.






- Instrumentul zoom (zoom tool) mareste si reduce dimensiunea de afisare a unei imagini.

Niciun comentariu: